Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Shieldmaid

Varför blev det Shieldmaid, och varför blev det första smycket en sköld?

Anna Odebäck, designer och skapare av märket:

Jag hade hunnit några månader in i mitt smyckesskapande. Satt sena kvällar och helger i min nyinrättade atlejé i vår stora lägenhet på Södermalm. En kväll som många andra satt jag och tittade på tv-serier. Då plötsligt var hon där, Sköldmön, kvinnan som för 1000 år sedan trotsade sina rädslor, hade modet att ge sig ut på öppet hav utan att veta var hon skulle gå iland, eller vad hon skulle möta där. Hennes nyfikenhet och hennes drömmar bar henne. Som skydd och som bevis på hennes mod bar hon en sköld.

Det var då det hände. Hennes blick skar genom genom rutan, den skar genom 1000-år och nådde mig just där och då den där grå och regniga kvällen. Då stod det plötsligt klart för mig, att om jag inte vågar nu, så kommer snart det där lilla fönstret mot nya möjligheter att stängas igen. Den inre rösten kommer att slockna i bruset och jag kommer att fortsätta på det spår som leder bort från mig själv.

Så jag reste mig ur soffan. Borstade dammet av mina axlar. Samlade ihop mina rädslor, min sårbarhet och mina tvivel. Sedan gick jag ner för trappan, längs den långa korridoren bort till min ateljé i andra änden av lägenheten. Och i ljuset av gatlyktornas sken och stadens brus, satte jag mig ner och skapade den den första skölden. Min sköld. Den första. Resan hade börjat.